Sunday, 17 April 2011

H A H A H A H A !!

arini pagi² da kua g jogging² kat Hutan Bandar Putra (kononnye..tp xde makne ! jlan je) tetibe de aerobik plak kat sane! peh...abis syok nih..aku pun join..uuuu~ ahaa..uhuuu!(sambil menari kebelakang)..rindu aerobik setengah mati laaa !......sronok³!!(abis beria daa)..bukan main lagi aku joget ikut ske ati..main bedal je ( tp nampak cam terrer beb) HAHAHAHAHA !sronok² !! HAHAHAHA ! nampak x betapa sronoknye aku..HAHAHAHAHAHA ! tp tgh² aerobik, terberenti plak sbb xde karen..HAIYAAA ! xpe²..da senam² kne pkir +ve ! yeah !xpe² kak, akak mmg the best laa !da berpeluh²,da lenjun dah ni..hehehe (baik betoooll !)time aerobik nmpak plak abang2 beskal..ehemm³..dr xcomel pun jdi comel sebab beskal dorg COMEL ! hai~~~~comel beskal..pewiiit !gatal !HAHAHAAHA..sronok !!


da abis aerobik,dgn berpeluh² naik r kete..bukak lagu GARASI kuat²..nyanyi sekuat hati..abis hepi kan??tunggu~


depan de traffic light; merah..aku pun memberentikan kete di belakang wira ijau..kepala pun terpusing kiri,pusing kanan..tgok org sebelah da jlan,laju~ so aku pun jalan...tetibe dgr nu jerit' " UUUMMMIIII !!!" dan aku pun toleh laa ke depan..dan         
       KEDEGANNNNNGGG !!!


terjadilaaaaaa!~
aku langgar bumper kete wira ijau tuh..n truk...
HAHAHAHAHAHA !


owner die kua...laki cine...gemok n kawan die kat sebelah lagi gemok dari die..tp dorg xmarah..aku say sori bnyak kali..aku senyum n dorang pun senyum²..tepon ibu...ibu dtg marah aku dgn besar²kan mate..ahhaaai!
HAHAHAHA..ku hanya mmpu tersenyum~ pastu ibu tepon bapak..aku da redhaa~
xlme lpas tuh bpak pun dtg..dorang slowtalk..time kasih~ tp pape pun kene byar RM250 utk baiki bmper cine tuh~ xpe laaa..bapak da bayar..
hehehe..bapak xmarah pun...nasihat je..nasib bek...sayang bapak~♥


tp aku pelik...nape time aku langgar kete wira tu, aku xrase pape pun..xrase tkut, xrase sedih...aku siap le snyum²..
aku pun pelik...da gila kot ~ n aku pun xtau nape aku nak ketawe je~ haaaaiihh !

             HAHAHAHAHAHAHA !



Thursday, 7 April 2011

s a k i t . . .

hurmm..saya da xbleh nak rasa pape pun awak..saya pun xtau knape awak...besenye saya bleh recovered, tp kali ni saya cam xbleh laa awak..awak tau kan kenapa?awak tau kan saya sakit sangat..kan?awak tau kan saya sedihhh sgt ..awak tau kan?da 3 ari awak off phone,awak xbagitau saya pun..awak hilang camtuh je..saya risau..saya tkut awak pergi..pergi utk slamenye...terlalu risau kan?kenape slalu ari ahad awak camtuh?kenapa awak?nape xbagitau yang sebenarnye kat saya, awak?ari selase saya masih lagi xbleh contact awak..saya tgok fb adik awak,he didnt say anything..saya da xrisau sgt da,sbb saya tau awak xde pape..tp knape awk xbagitau saya pape?xkan xde alternative lain utk bgitau saya?hurmm..saya xbleh duduk diam..saya call ali, dia ckap dia da 3minggu xjmpe awak..tp he tried to help me..alhamdulillah~ thanks to him..dan xlame lepas tu, awk on blik hp awak..Ya Allah,betape gmbiranya saya..tp, msej yg saye bgi awk, awk xreply pun..hurmm..mgkin awak bz..mlm pun same..saya tried msj awak..eh,awak blas..suka+sedih..n awak xrase pape pun..say sori pun x..awak hepi ! saya sedih awak xpaham perasaan saya..macam2 yg saya pkir..awak ske de org puji tgn awak..dak office kan?hmm..xpe laa..sampai mlam awak keje kan?rajin~ :)
  • awak...awak de pape ke yg awak smbunyikan dari saya?
  • awak da de org lain?
  • awk kate hp awak masuk mesin bsuh..n awak masukkan oven dri pagi ke ptg(slase) pastu bru awak on..kenape xari isnin tu awak?
  • isnin awak keje gak kan?
  • awak guna 2 no ke? knape saya call ali, n xlme lepas tu awak on?mne die dapat cari awk? padahal die xtau no abang awak..
  • keje sampai ke malam,bahagia ek? "org lain" tu dak office awak ke?
plz awak...bgitau saya...saya xkesa klu saya sakit..tp saya xnak kene tipu...plz sayang~
tolong saya utk selesaikan teka-teki ini..
tp awak diam...bnyak andaian saya tentang awk..
rabu pun awak xcontact saya..

sabtu nih kmungkinan awak trun jb tp atas urusan kerja..awak xajak pun jmpe..hurmm..da lme awak xtrun jb..
knape awak?awak bz sgt? awak xde wit? tp awak keje..awak rajin, xkan xdapt cuti..
saya jeles ngn org len..dorg dapt hadiah dr bf dorang..
tp saya xpentingkan sume tu awak..saya uji awak..bnyak alasan awak..
xpe...saya pun xkesa..saya nak tgok awak camne je..

"b beli utk diri b pun x, lagi nak belikan barang utk org lain"

saya org lain tu kan?
awak xtau sakitnye bile awak msj camtuh..mgkin awak xmaksudkannye..
hurmm..xpe laa awak....saya da anggap cinta awak da kurang utk saya..
xpe saya camni..

saya sayang awak~

klu awak da xde rase pape kat saya,xpe..saya redha..n saya akan lepaskan awak..harap awak bahagia k..

12 april - anniversary kita yg ke-4.. :)

Monday, 4 April 2011

m a s a l a h !

now everything is on my head, my mind..berat sungguh...tp xpe..aku akan hadapinya dgn tenang..cewahhh..xtau r dinner nnti camne..persembahan ntah kemana..ramai yg xdtg mase training..hurmm..susahnye dorg..mati r aku ! pe aku nk wat????nak panggil tenaga pengajar lua payah ! klu bleh UNI* xnak kua $$$$ langsung utk wat performance tuh.. hrpkan unit persmbahan n protokol yg wat sume..aku da r xreti sgt, nak soh aja org?ke LAUT ANAK OOOIII ! adohh !xbleh ke panggil tenaga pengajar dr YAYASAN JOHOR untuk mengajar?? mestilaa free if dorg ajar dlm waktu bkerje..pekate klu kite bgi dorg tuh 50% utk tiket masuk?? XBLEH GAK KE???(EH,CAMANA ITOO!)cam men masak2 je! bidan terjun~~ nasib bek de kawan2 yg mmbantu mmberi idea n tnjuk aja.. thanks korang!! ♥♥♥ 

de lagi masalah!nak wat itu xbleh..xckup props laa,xbleh camtuh laaa..amik yg simple je xbleh ke?! nk wat yg ni plak, yg dtg bape org je..camne nak wat??? da besa pnjang, da tau pkir..malas nk ckap bnyak2..plz support us..we have to stand by our foot ! Ya Allah...bnyaknye yg kne wat...kitorg yg xde basic dlm pape performance kne ajar kwan2 menari, berjoget,berlakon? Ya Allah...tlong laa hamba2 mu ini...inang da wat separuh,pentomen da wat tggal polish skit je, zapin baru ajar basic, bhangra xwat lagi(dak2 laki manje sgt! xnak wat,ckp darah gemuruh!eh,MENTEL !), tarian india lom de calon,tarian cina plak yg nak masuk xmuncul2 !, dikir barat kne de props bru bleh(peghh! pakai background music je ke xbleh ke? HAMPEH ! elak aku pkai kompang je..bleh kan????),joget pun xwat pape lagi..susah2 aku nk wat koir je..
eh,g mati laa nak !

Sunday, 3 April 2011

h a t i s a y a !

cinta?? da xrse pape da...awak suke,awak dtg..klu xske awak blah camtu je..tgok org len hepi,saya xjeles..tgok org len sedih saya xrase pape...senang cite, da xrase pape daaa..dulu sedih bkn main lagi...nangis ari2..skg da kurang skit..masa...masa yg wat kite camni...awak sebok ngn diri sendiri,tido...kite jao..ye..mmg jao..tp tu bkn alasan awak bia kan saya...xtau r awak serius ke x...hurmm...saya sedih...awak tau ke???saya xtau kedudukan saya dlm ati awak....hurmm..xpe laaa...mgkin saya yg xpahm awak..sori..

saya xtau knapa awak yg saya syg..saya juga x tau knapa saya bleh bersabar ngn suma ni..mungkin saya penakut..ya......PENAKUT..penakut untuk melepaskan awak pergi.. atau sebenarnya saya yang xmampu..........♥♥♥


K E L A B U ~

c o n f u s e d ! !

aku nak berubah..n i need a supporter..a supporter who will guide me to be a better person..aku nk pakai tdung fulltime,da xnak cam dulu..tp de sumting yg mghalang..Ya ALLAH...kuatkan imanku Ya Allah..dunia da tua...Ya Allah..slamatkanlaa aku..




O R E N ~