Friday, 23 September 2011

k o s o n g !

hati aku da kosong ! HAHAHA ! kerana lelaki yg xbertanggungjawab !BODO ! 

• bf sendri yg slalu ilang²..dtg dan pergi sesuka ati ! kan alip ?? :)
• kawan lelaki yang selalu bermulut manis, caring giler..tp sorry disebabkan kebencian aku kat bf , sume aku tepis..aku paksa diri aku agar xtertarik n tergoda langsung..aku cam da nek pelik ngn ko camtuh..weyh..jgn camtuh ok, aku tkut, tkut nnti terjatuhh..! HAHAHA sbb dulu aku penah syok kat ko sebelum de alip lagi..HAHA..*tp aku hepi..atleast ko care ngn aku.. :) tp ati aku kosong..n xnak isi sape² pun..sori am..*aku tau yg ko pun xsngguh²,kan am? :)

• ko cinta pertama aku..n skg aku mula syok kat ko balik semenjak alip wat hal..tp aku tau ko xkan de perasaan tuh sama skali..n kita cuma kawan..kawan lama..n ko xpenah tau perasaan aku dri dulu..xpe..skg aku dpat rasa ko pun cam da menjauh..IM pun xde..ko lari kan??HAHAHA..wat pe laa ko wat camtuh..aku xkejar ko laa..ati aku kosong disebbkan keprcayaan aku tiada lelaki yg akan syg n cintai aku seadanya.. :) jgn riso k..aku xkan kaco ko laa..:) aku doakan ko hepi ngn pasangan baru nnti ye.. :) wish u luck pejal !
• kawan yang xsensitif ! hina aku sewenang-wenangnye..malukan aku depan kawan² n junior..xbertanggungjawab 
dgn perlakuan ko yg amat jantan itu ! kan amir ?

makin tertutup ati aku utk lelaki..


disebabkan kamu sume & kerana kalian adalah lelaki ! tu pasal ati aku makin sunyi n tertutup !....aku letih laa ngn sume nih..
hmm..sebenarnya punca adalah dari alip..HAHA..yg lain adalah perisa tmbahan...tp yg kawan yg xsensitif tuh trus bunuh mood aku ngn lelaki wat masa nih !

Ya Allah..dtangkanlaa pangeran yg mencintai aku dan menerimaku seadanya..mengenaliku apa adanya.. :) ♥♥♥
aminnn ~

RAYATAKJADI !

20/09/2011 - it supposed to be a happy eid i ever had - and it has been celebrated with my lovely friends..

hmm...arituh ari yang paling xbest skali dlm 3thun kitorang berkawan..hurmm..cadang nak beraya bersama tp lain plak jadi nye..ingtkan da bawak partner lagi best, tp lain plak jadinya..da jnji aritu raya sama² means 1ari spent time together..but what happened? ekin kene g umah abang² syafiq..hurmm..xdpt spent time lama pun ngn kita..xpe laa..fira hepi ngn amir, kitorang yg xbawak partner nih da cam pe..tetiba amir plak panggil budak² junior..xpelaa, de dorang lagi ramai..punyalaa ramai² yang berjalan, cume 3buah umah je yang kitorang g beraya...haisshh..aku pelik laaa...pelik ngn konsep raya dorang..nape xkasi dtg umah? umah aku xde r lawa cam umah dorang, tapi aku rileks je..piqa pun xsiap pape pun rileks je..bukan nak cari makanan pun dtg sana..kan cuma nak beraya je..

fira mmng xkasi dtg umah die..nnti wat openhouse bru bleh dtg..wth?? kan de bibik..kitorang dtg wat air sudaa..bkn cari makan pun..kan raya, bukan g party..fira ckap bulan 11 nnti bru bleh dtg..de mjlis khatan afan..mak die keje,so nak kene tido..xpelaa mak die tido..haihh..die malu kot xde wat makan² kat umah die..ekin pun x ckap nk beraya umah die..mak die tido,ayah xde..xpelaa..tp aku tau bila² masa pun bleh g umah die..punyalaa ramai² cuma 3buah umah je ! haisshh..raya pe nih..bialaaa..tu konsep dorang..aku mlas nk ckap..
1st kitorang g umah piqa..piqa de prob ngn ummi die..die xnak ikut pada mulanya,tp pujuk punya pujuk, die ikut skali..hehehe..nek kete ngn aku + leeya + eka..hepi je..:) klu kitorang berlima dlam 1 kete pun best ! best sgt ! tp dorg ngn their lovers..aku, leeya n piqa mmg de prob ngn our lover !
HAHAHAHA..mampos pigi laaa ! deeyy, pooodddahh !
2nd house umah aku..makan bakso..:) nmpak cam dorang puas t..:)hehe..
aku pakai baju kurung peberet aku ! tudung ala tajima..tajima ek?ntahlaa..1st time pkai style camtuh..rasa cam antu pun de..lantak pi laaa..
3rd umah amir..umah orang kaya..borak² ramai²..seronok..tp tetiba aku pandang fira..hmm..ketawakan aku kan?ketawa ngn tudung aku..ketawe ngn amir..ekin n fira ketawe pandang, tunjuk² aku kan? aku than je kat situ..nape xbleh xketawekan org len? nape ek korang camtuh? xpikir perasaan aku ke? xpelaaa...aku ni pelik kot pada korang...sedih tau aku..de korang pkir ati aku time ko gelak²kan aku? hurmm..aku xkaya cam ko..mgkin aku ni pelik,ske pkai pape yg pelik, tp please jgn hina aku beb..aku kawan korang..ubah ek perangai..tkut nnti korang yg kene..mintak dijauhkan..
xtau r nape time tu aku rasa de sumthing yg xkene..ayah amir dtg tegor kitorang..mesre..masa ayah amir nak kua, amir jerit, "papa, makbapak die org INDON !".."INDON ko ckap ! xde proper perkataan or ayat ke? nape xckap indonesia, xdelaa aku sedih sgt..terasa hina..ayah die terus toleh..aku terkejut gile ! kuatnye ko panggil aku camtuh...cara ko sebut cam hina sgt aku kat mata ko kan amir? perlu ke ko ckap sume tuh jerit² depan sume org?? depan dak² junior yg xkenal aku..sume pandang aku amir ! dorang terdiam..mgkin terkejut ngn kenyataan nih n kelakuan ko ! dan ko smbung, "orang mane mi? jawa ek? JAWA TOTOK ek?" ko senyum²..ya Allah..hinanya makbapak aku pada ko kan? aku terkejut, sedih syiall ! ko mmg xsensitif prasaan kawan kan amir? nasib baik ayah ko pandai cover, tegor² aku..dlam ati aku cam nak nangis, tp aku than, cool umi..cool..ni lawak je..jgn nampak ko marah or sedih umi..layankan je sume nih..........disebabkan bapak ko mir, aku lupa sumenye yg ko sebut td..hmm..



xsangka selang sehari fira IM aku tuk say sorry kat aku..klu ko x IM, aku mgkin dah lupekan..mlas nk pikir..tp....fira, ko wat aku teringat balik ! nangis tau aku malam² ! ya Allah.aku rasa terhina sgt !nape bukan amir yg say sorry? die yg ckp sume tuh ! xpe laa..fira say sorry on behalf ko..die gf ko..tp juga kawan aku yg xtego pun sikap ko , sikap bf sendri masa tuh..IM fira, "mi, aku kenal ko mi..aku kenal amir..sorry ehh mi..:)..jgn amik ati, ko tahu amer camne kan.. :) sorry sgt.. "
kene paham amir je ke? aku ko xnak paham,fira? ko tau x pe rasanya kene camtu? rasa hina sgt beb...HINA SANGAT !
n ko amir ! jgn igt ko kaya, ko de sume ko bleh nak wat sesuka ati ko..ko hina aku depan kawan², junior²..malu sangat ! SUMPAH ! AKU RASA TERHINA SGT ! KO BKN HINA AKU SORANG JE ! TP KO HINA IBUBAPA AKU ! KO HINA KETURUNAN AKU ! ko da ckup hebat ke nak wat orang camtuh? YA ALLAH..KUATKANLAA HATI HAMBAMU INI... AMINNN ~

Sunday, 18 September 2011

MOHD. ALIFF BIN YAHYA a.k.a MAY !

camne gila bayang aku kat die , masih xbleh kalahkan ko dlm ati aku..paham ?!
ko tetap no.1 !
FULLSTOP !
selagi kita masih in this relationship, aku masih kekasih kau dan kau kekasih aku...dan kau masih no.1 dlm hati aku walaupun kau banyak sakitkan hati aku! aku xbleh ketepikan kau...
sebab aku tau batas² aku sebagai kekasih kau, aku xbleh sama sekali curang !
unless kau da xnak aku..aku xbleh buat apa² pun...
aku masih berpegang pada janji kita !
bialaa org nak ckap apa...tp adanya relationship ini aku rasakan ia adalah satu amanah..amanah adalh sesuatu yang amat besar pada aku..... jgn risau..aku xkan curang walaupun ko da lost contact ngn aku skg nih ! :)

Saturday, 17 September 2011

kuatkanlaa ~

Ya Allah...musnahkanlaa cinta ini utknyaa jikalau kehadiranku membebankannya..jauhkanlaa aku dari dia...serta jauhkanlaa aku dari hidup dia..kuatkanlaa aku menempuh dugaan ini..klu ini boleh membahagiakannya, aku sanggup, Ya Allah..aku xnak menjadi halangan utk dia berjaya dan bahagia..Ya Allah,hadirkanlaa kebhgiaan ku......

aminnn ~



:) aku bersyukur masih mmpunyai kebhagiaan kasihsayang dari kelurga tercinta dan kawan² yg dikasihi... alhamdulillah~



Friday, 16 September 2011

S E X Y ~

PADA AKU LELAKI YANG SEXY ADALAH LELAKI YANG BERSOPAN SANTUN, BERTANGGUNGJAWAB DAN DE SIFAT KEPIMPINAN..auucchh ! HAHAHA !



dan aku suke 2 bahagian pada tubuh seseorang lelaki :

1) TANGAN ! sexy ! HAHAHAHA ! xtau kenapa aku ske bhgian tgn..lagi nmpak urat ! ouh ! gagah ! HAHAHAHA !  


2) BADAN BELAKANG especially bahu ! HAHAHA ! aku suke tgok dari sudut blakang..xdosa kan??

aku xske lelaki kurus..takut ! takut aku bleh patahkan tulang die..xkire laa laki or pompuan, tkut tgok org kurus ! tkut bila aku pegang tngn da bleh patah !!

Thursday, 15 September 2011

t i b a ²

cinta pertama aku dtg balik ! aishh ! bila on fb je, perkara pertama yg aku buat adalah tgok 'online friend'..Ya Allah...die tegur aku, aku chat ngn dia..hmm..knapa berdebar² bila ngn die? Ya Allah..aku xnak curang..tp aku rasa bahagia bila chat ngn dia..aku lupa alip..Ya Allah...salah ke sume nih?hmm..tp aku masih lagi bleh kawal prasaan tuh sbb aku tau die pun xde pape prasaan pd aku..tu cuma perbualan antara kawan²..klu laa dia tau aku penah jatuh ati padanya 9thun yg lepas..dan nmpak cam mekar kmbali skg nih ! ohh tidak ! jgn ! jgn tmbah rasa sakit ini..hurmm..tetiba aku jadi rindu plak pada dia...bkn pada alip tp pada dia..hmmm.....tp aku tau dia xkan de prasaan yg sama terhadapku..jauh skali..hmmm..xnak cinta bertepuk sebelah tgn ini berulang kembali...Ya Allah..dtgkanlaa kebahagiaan kepadaku sekali lagi.....aminnn~

h u r m m -_-"

HHHHHHHHHHRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGHHHH !!! kenapalaaa..kenapaaa?? 
payahnyee nak paham ko ! asik off fon je ! nape??? aku xganggu ko laa siang² ! sampai malam kan ko off..nsib bek ko da on ptg td..setiap kali aku call mesti ko nk marah² kan? mmg tu hobi ko kan? daa bosan ye? ko seboleh² xnak aku tau aktiviti ko kan? kenape?? aku nk tau pun salah ke? tu pun nak marah ke klu aku nak tau? aku sape seyh pada ko ! sakitttt ! knapalaa aku masih bersabar lagi?? aku cuma nk ko paham aku n HARGAI AKU ! hargai cinta aku, hargai pengorbanan aku..tolonglaa hargai...T_T aku xminta bnyak..aku cume nk ko luangkan masa sikit tuk aku..susah ke? 1 msj pun xpe laaa..ni x, ko biakan aku..bkn sehari dua, tp da 3thun ! jrg sgt ko cntact aku kan...aku yg kene contact ko bru blas..susah ke? aku tnya ko syg aku x?ko xjawab pun ! dey ! klu da xsayang, baik ckap ! ko putuskan je hubungan kita ni..jgn ikat aku, then ko gantung aku ! aku pun nak bahagia...aku xnak curang ngn ko,aku xnak cam pompuan lain yg dibiakan dan trus curang ! aku bkn camtuh ! aku setia, tp cuba laa ko pham aku ! plzz ! 
hmm..camni ke ko wat ngn gf² ko dulu? ko biakan diorang sampai dorg xtahan..then dorg mntak putus..ko wat bende yg same ke ngn aku? ko nak aku ke yang lepaskan ko? bia ko bleh ckap kat bakal gf ko yg ko ditinggalkn? camtuh? nape xberubah? susah ke??
klu xske, cakap ..end of story ! jgn bia tergantung camnih ! AKU SAKIT, TAUK !!!! ko pe tau prasaan aku..aku pompuan, aku nk ko lindungi aku, jaga aku..tp ko abaikan aku..xtau laa camne nnti klu kita kawen..2thun lepas ko jnji nk dtg umah, tp la ni pun ko xdtg² juga..kenapa??ko xske keluarga aku ke?ko xselesa kat umah aku? ko malu kapel ngn aku ke? 4thun kita kapel, 4x juga laa kita baru jmpa..sekali kat umah aku, 3kali kat umah ko, sekali kat melaka ngn member²..aku suka g umah ko, ske tgok keletah ibuayah..dorg romantik..adik² ko yg best ! aku rindu ipoh ! hurmm..
ko tau ke perasaan aku??? tau??? aku sakit....tolong laa beri kebahagiaan pada aku seperti thun pertama kita dulu...aku rindu suma tuh~
T_T