Friday, 23 September 2011

RAYATAKJADI !

20/09/2011 - it supposed to be a happy eid i ever had - and it has been celebrated with my lovely friends..

hmm...arituh ari yang paling xbest skali dlm 3thun kitorang berkawan..hurmm..cadang nak beraya bersama tp lain plak jadi nye..ingtkan da bawak partner lagi best, tp lain plak jadinya..da jnji aritu raya sama² means 1ari spent time together..but what happened? ekin kene g umah abang² syafiq..hurmm..xdpt spent time lama pun ngn kita..xpe laa..fira hepi ngn amir, kitorang yg xbawak partner nih da cam pe..tetiba amir plak panggil budak² junior..xpelaa, de dorang lagi ramai..punyalaa ramai² yang berjalan, cume 3buah umah je yang kitorang g beraya...haisshh..aku pelik laaa...pelik ngn konsep raya dorang..nape xkasi dtg umah? umah aku xde r lawa cam umah dorang, tapi aku rileks je..piqa pun xsiap pape pun rileks je..bukan nak cari makanan pun dtg sana..kan cuma nak beraya je..

fira mmng xkasi dtg umah die..nnti wat openhouse bru bleh dtg..wth?? kan de bibik..kitorang dtg wat air sudaa..bkn cari makan pun..kan raya, bukan g party..fira ckap bulan 11 nnti bru bleh dtg..de mjlis khatan afan..mak die keje,so nak kene tido..xpelaa mak die tido..haihh..die malu kot xde wat makan² kat umah die..ekin pun x ckap nk beraya umah die..mak die tido,ayah xde..xpelaa..tp aku tau bila² masa pun bleh g umah die..punyalaa ramai² cuma 3buah umah je ! haisshh..raya pe nih..bialaaa..tu konsep dorang..aku mlas nk ckap..
1st kitorang g umah piqa..piqa de prob ngn ummi die..die xnak ikut pada mulanya,tp pujuk punya pujuk, die ikut skali..hehehe..nek kete ngn aku + leeya + eka..hepi je..:) klu kitorang berlima dlam 1 kete pun best ! best sgt ! tp dorg ngn their lovers..aku, leeya n piqa mmg de prob ngn our lover !
HAHAHAHA..mampos pigi laaa ! deeyy, pooodddahh !
2nd house umah aku..makan bakso..:) nmpak cam dorang puas t..:)hehe..
aku pakai baju kurung peberet aku ! tudung ala tajima..tajima ek?ntahlaa..1st time pkai style camtuh..rasa cam antu pun de..lantak pi laaa..
3rd umah amir..umah orang kaya..borak² ramai²..seronok..tp tetiba aku pandang fira..hmm..ketawakan aku kan?ketawa ngn tudung aku..ketawe ngn amir..ekin n fira ketawe pandang, tunjuk² aku kan? aku than je kat situ..nape xbleh xketawekan org len? nape ek korang camtuh? xpikir perasaan aku ke? xpelaaa...aku ni pelik kot pada korang...sedih tau aku..de korang pkir ati aku time ko gelak²kan aku? hurmm..aku xkaya cam ko..mgkin aku ni pelik,ske pkai pape yg pelik, tp please jgn hina aku beb..aku kawan korang..ubah ek perangai..tkut nnti korang yg kene..mintak dijauhkan..
xtau r nape time tu aku rasa de sumthing yg xkene..ayah amir dtg tegor kitorang..mesre..masa ayah amir nak kua, amir jerit, "papa, makbapak die org INDON !".."INDON ko ckap ! xde proper perkataan or ayat ke? nape xckap indonesia, xdelaa aku sedih sgt..terasa hina..ayah die terus toleh..aku terkejut gile ! kuatnye ko panggil aku camtuh...cara ko sebut cam hina sgt aku kat mata ko kan amir? perlu ke ko ckap sume tuh jerit² depan sume org?? depan dak² junior yg xkenal aku..sume pandang aku amir ! dorang terdiam..mgkin terkejut ngn kenyataan nih n kelakuan ko ! dan ko smbung, "orang mane mi? jawa ek? JAWA TOTOK ek?" ko senyum²..ya Allah..hinanya makbapak aku pada ko kan? aku terkejut, sedih syiall ! ko mmg xsensitif prasaan kawan kan amir? nasib baik ayah ko pandai cover, tegor² aku..dlam ati aku cam nak nangis, tp aku than, cool umi..cool..ni lawak je..jgn nampak ko marah or sedih umi..layankan je sume nih..........disebabkan bapak ko mir, aku lupa sumenye yg ko sebut td..hmm..



xsangka selang sehari fira IM aku tuk say sorry kat aku..klu ko x IM, aku mgkin dah lupekan..mlas nk pikir..tp....fira, ko wat aku teringat balik ! nangis tau aku malam² ! ya Allah.aku rasa terhina sgt !nape bukan amir yg say sorry? die yg ckp sume tuh ! xpe laa..fira say sorry on behalf ko..die gf ko..tp juga kawan aku yg xtego pun sikap ko , sikap bf sendri masa tuh..IM fira, "mi, aku kenal ko mi..aku kenal amir..sorry ehh mi..:)..jgn amik ati, ko tahu amer camne kan.. :) sorry sgt.. "
kene paham amir je ke? aku ko xnak paham,fira? ko tau x pe rasanya kene camtu? rasa hina sgt beb...HINA SANGAT !
n ko amir ! jgn igt ko kaya, ko de sume ko bleh nak wat sesuka ati ko..ko hina aku depan kawan², junior²..malu sangat ! SUMPAH ! AKU RASA TERHINA SGT ! KO BKN HINA AKU SORANG JE ! TP KO HINA IBUBAPA AKU ! KO HINA KETURUNAN AKU ! ko da ckup hebat ke nak wat orang camtuh? YA ALLAH..KUATKANLAA HATI HAMBAMU INI... AMINNN ~

No comments: